Naturen

geder caLZADA3 HEST

De er egentligt meget enkelt, for som beskrevet under beliggenhed er naturen utrolig afvekslende i området, og der er kønt overalt. Turismen er minimal – der er stort set ingen udlændinge, og jeg håber med foto og websider og kunne give lidt inspiration. Ovenstående billeder er taget på vej til Ávila.

La Calzada Romana, den romerske vej, der går fra Sevilla til Nordspanien, bruges stadig i dag til dyretransporter fra Extremadura. Køerne går i 12 dage op mod Gredosbjergenes tindinger, for at græsse der. De mest mageligt anlagte bliver dog kørt i store lastbiler. Men man skal give sig god tid, hvis man i slutningen af juni skal køre en tur. Køerne flytter sig ikke.

Specielt for ornitologer

Gredosbjergene og Extremadura er kendt blandt fugleelskere. Det er områder med så store naturreservater og så livligt et dyreliv, at man næppe finder et bedre område i Europa. Naboen (borgen) har et storkepar som fast beboer. I Ávila kan man se storke hele året.

Birding Castilla Leon

storkerede-borg stork-borg

Ture i naturen

Det er smukt overalt, og dyrelivet er rigt. Denne lille sag så vi i den keltiske landsby El Raso, et område der er utroligt øde og stille. Herfra kan man gå et par timer mod Gredos højtliggende sø (la laguna de Gredos). Turen ta’r et par timer.

Man kan leje heste 1 km. fra lejligheden.

Turistkontorene har beskrivelser af ruter, men man kan også bare gå sig en tur.

Tyrene skal man ikke komme for nær. Det er desværre bl.a. disse her, der ender i tyrefægterarenaen.

TYRE FIRBEN' ungtyr