Fester

Religiøse som ikke religiøse

 plakat teresa-process

En oversigt kan hentes under http://www.travelnet.co.il/espagne/menu/Fiestas-RegionI.htm

Mombeltráns helgen

procession-børnLa Virgen de la Puebla føres gennem byen efter en messe i kirken. Det varer fra den 2. juli og et par dage frem. I denne forbindelse med denne fest vil der være megen liv i byen. Optræden af Flamenco, bal på pladsen, optog for børnene. De unge tyrene får lov til at løbe i gader (der er afskærmede) og de unge mænd prøver deres kræfter. Om aftenen er der naturligvis tyrefægtning. Selvom byerne er små har de en tyrefægterarena.

Den 15. august. San Roque . Fest i hele landet. Den dag, der bliver dræbt flest tyrer i Spanien.

Santa Cruz

teresaDen første lørdag i august måned fejres helgeninden Santa María Magdalena Den 14. september holdes la fiesta de Cristo (Kristus) 3 de februar San Blas.

Cuevas del Valle

11.7 og 9.2.

San Esteban

7.7 5.2. og 11.2.

Villarejos

7.9.

Ávila

Den 15. oktober fejres Avila – og Spaniens store helgeninde Santa Teresa. Det er en spændende oplevelse, der starter med en stor messe i katedralen, hvorefter de to kvinder (Santa Teresa og hendes spirituelle moder føres gennem byen).

Arenas de San Pedro

…har flere fester og seværdigheder, bl.a. er der i den smukke slotsruin i hver uge i sommerperioden enten Zarzuelas eller opvisninger, bl.a. i slutningen af juni en opvisning af Flamenco, der samler hele egnen. Spørg på turistkontoret i Arenas de San Pedro. I august er der opvisning stort set hver aften.