Beliggenhed

Mombeltrán ligger i den sydlige del af Castilla y León og grænser op til Extremadura og Castilla la Mancha. Byen ligger på sydsyden af bjergene i provinsen Ávila. Selve byen er ca. 70 km. mod nord over kønne bjergpas.

Mombeltrán ligger 150 km stik vest for Madrid i en meget naturskøn egn La Sierra de Gredos, der er natur- reservat. Med bjergtoppen Pico de Almanzor når Gredos op på 2.582 meters højde. Området grænser op til det af fuglekendere kendte område Extremadura og Castilla La Mancha, kendt fra Cervantes roman Don Quijote. Egnen er meget velegnet til vandreture på 1 eller flere dage.

Der er skiterræn og golfbaner i området.

Egnen er meget varieret Der er meget forskellige landskaber – alt efter om man tager mod nord, øst, syd eller vest, og historiske seværdigheder mangler der heller ikke. Se udflugter og naturen.

Lejligheden ligger på 4.sal med en flot udsigt til op til 24 km. Med denne flotte udsigt kan man sidde længe på altanen og nyde vin- og figenmarkerne. Evt. med et glas af den lokale vin og nogle af egnens oliven eller figner.

Mombeltrán er en charmerende landsby på 1200 indbyggere, hvor der ingen turister er på trods af den smukke borg fra år 1400. Folk i byen er yderst venlige og imødekommende. Vi er de eneste udlændige i byen, og stort set også på egnen.

Se byens hjemmeside: unvillano.es Den er udarbejdet af Victor, som arbejder på byens net-værksted, hvorfra vi også gratis kan bruge internettet. Victor og computerne befinder sig i det hvide hus med palmen skråt over for lejligheden.

Den har dog 4 restauranter, 10 barer, 4 supermarkeder, div. små forretninger og et svømmebassin med det reneste flodvand (ikke koldt). Bibliotek med gratis internet for alle. Byen er stille og rolig, men der er dog om aftenen en del liv på byens plads Soledad, hvor der i de varme perioder er en hyggelig udendørs café.

Prisniveauet i byen er lavt. Man kan normalt spise en menu for 8 euros (søndag 10 euros) Menuen består af 3 retter mad, vin, øl eller vand er incl., og ligeledes betjening. Man drikker egnens vin (kan næsten ikke få andet). Hos Lucy, som jeg plejer at købe hos, koster 5 liter ca. 7 euros. Lucys autoservicio (et slags supermarked) ligger meget tæt på lejligheden, og hun er yderst venlig over for folk fra Paco’s lejlighed. Paco er den tidligere ejer af lejligheden.

Skal man købe lidt mere ind ligger Arenas de San Pedro kun 10 km derfra. Og hvis man virkelig skal shoppe i stor stil ligger Talavera 40 km. fra Mombeltrán.