Bademuligheder

Swimmingpools – piscinas naturales – kilder m.m.

BASSIN2 brønd

Der mangler ikke vand i området, selv ikke i de tørre somre er der faktisk overalt vand fra kilder er floder. Vandet fra kilderne er det reneste drikkevand, så man kan roligt tanke op.

Overalt på egnen findes der “piscinas naturales”, d.v.s. svømmebassiner, der er dannet ved at man dæmmer floderne op. Vandet løber stadig igennem, hvorved det bliver det renest tænkelige vand fuldstændig frit for klor. Der er forskellige dybder, så stederne er meget børnevenlige. Kører man en tur og ser, at der pludselig holder mange biler kan det skyldes, at der er en “piscina natural”. De er aldrig annoncerede med skilte, – man ved det bare.

I følgende byer er der “piscinas naturales”, blot for at nævne nogle: Mombeltrán, Villarejos, Guisando, Arenas de San Pedro, Hornillo – og et par stykker på vej mod Candeleda. Nedenfor nogle appetitvækkere, hvis man kan lide rent vand.

Mombeltrán

I Mombeltrán har man yderligere gjort det, at man har lavet det om til et rigtigt bassin med rækværk, omklæd- ningsrum, udmærket græsplæne og så en bar. Det koster til gengæld et par euros, med det er pænt lavet, og der er en prægtig udsigt fra vandet. Svømmebassinet ligger i den nordlige del af byen (10 min. fra lejligheden) over for tankstation. Svømmebassinet åbner ca. 20 juni og lukker til september. Der er åbent hele dagen og til ret sent efter danske forhold.

gunvor i sømmepøl swimmi1 ved svømmebasin

Guisando

Lavt vand i den ene ende. Parkering lige ved. Der er en lille restaurant. Et bad kan kombineres med en tur i byen. Vandet er dejligt varmt, som i Mombeltrán.

BASSIN2 swimmi2 fontæne

Villarejos

I Villarejos er vandet en anelse koldere (som det vi kender fra danske forhold), men der er en rar restaurant i tilknytning til badet, hvor man kan få en udmærket paella til få euros penge. Eller en drink.

VILLAREJO2 paella-bord VILLAREJOS3

Andet

swimmi4En enkelt lidt udtørret flod, men den ligger helt nede på lavlandet

Obs: Når vi snakker om vand, så er “embalses” opdæmmede søer, der bruges til drikkevand. De er meget flotte, men man må ikke bade i dem. De befinder sig nede på lavlandet (mod Talavera).